16 juli 2020

quiltdip

En dan druk ik mij nog wat mild uit. 
Het is méér dan een quiltdip, het is een soort van quiltmoe of quiltzinloosheid.

Hoewel ik graag naai, geniet van de stoffen en kleuren, geïnspireerd raak door de boeken, is het meer een 'waarheen, waarvoor' vraag.
Ik heb quilts voor op de bank, quilts voor op het bed, een quilt voor aan de muur en ook nog een stapel die mooi ligt te wezen. En veel projecten in wording ;)


In de nabije familie houdt men niet van quilts (en dat mag natuurlijk) ook niet als deze in de favoriete kleuren gemaakt zouden worden. Dus quilten voor de familie is het niet. 

En daarom denk ik nu serieus om het af te bouwen. 

Ik kan natuurlijk quilts blijven maken en ze weggeven voor een goed doel. 
(Want ik beleef echt plezier aan het proces van maken. En wat er dan later mee gebeurt is van minder belang) 
Maar toch....

Misschien is kleding naaien meer iets wat nu bij mij past.
Ook iets met stoffen en kleuren en direct bruikbaar. 


In de afgelopen tijd wel steeds weer met frisse moed steken blijven zetten. 
Hopend dat het verantwoord wordt om gezellig te beeën, want dat geeft altijd veel plezier en is één van de pijlers onder mijn quiltmotivatie.

Maar goed, het is zoals het is.

In de afgelopen tijd mijn quiltkamer wat geordend en de laatste 2 blokken die ik gemaakt heb van de Animal Album, waren leuk om te doen. Dat komt ook door de mooie stoffen van Edyta Sitar die ik daar voor gebruik.
 8 blokken gedaan, nog 8 te gaan.


Stofjes opnieuw vouwen en op kleur leggen..... zoveel moois...
'daar moet ik toch nog iets mee doen', denk ik dan weer.

Op dit moment begint mijn vakantie en 
wie weet welke nieuwe mooie inzichten dat gaat geven.

En eigenlijk ben ik ook best benieuwd wat jullie doen 
als er een 'quiltdipsituatie' is zoals de mijne.

     Betsy

11 opmerkingen:

 1. Er is bij mij ook niemand die "erop zit te wachten". De quilts maak ik echt voor mijn eigen plezier en soms liggen ze ergens en soms ook niet. Lekker bezig zijn met mooie stoffen en soms leidt het tot niets, onafgemaakt project, de voorpret en het idee zijn soms leuker. Houd moed :) en doe wat je leuk vindt ook zonder doel. en je maakt hele leuke dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij mij ging het ook zo. Maar ik heb nog zoveel lapjes en ook zoveel zin om er iets mee te doen. Daarom maak ik nu kinderdekentjes voor het goede doel, in dit geval "de Regenboogboom". Het geeft mij heel veel voldoening. En, zoals mijn kinderen zeggen:"het houdt je van de straat en uit de kroeg!"

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat je in een quiltdip zit, terwijl je het nog leuk vindt om er mee bezig te zijn.
  Heb dat nog niet gehad gelukkig.
  In mijn familie zit ook niemand op een quilt te wachten, hoewel ik er wel een paar heb weggegeven.
  Ik maak ze gewoon voor mezelf en de stapel die af is groeit en groeit.
  Lekker afwisselen aan de muur. op bed of op de bank is toch ook leuk?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat jammer dat je je zo voelt. Hier wacht ook niemand op mijn quilts, behalve de kleinkinderen dan. Maar ik maak ze vooral voor mijn eigen plezier en als ik een quilt af heb, gaat hij aan de muur of op bed. En als er een nieuwe is? Dan gaat de “oude” in de kast. Ik hoop voor jou, dat het plezier in het maken weer terugkomt, want ik zie allemaal mooi werk op je blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je weer leuke blokken gemaakt. Jammer dat je zo in een quiltdip zit, je maakt zulke mooie quilts.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo grappig, ik volg je blog al een tijd maar nu ik deze foto's zie, realiseer ik me dat ik sinds kort je ook op Insta volg, herken de twee hele mooie blokken hier boven.

  Wat jammer van je dip. Maar toch, als je er zo veel plezier aan beleeft...als je houdt van tennissen of museumbezoek, heeft er verder ook niemand iets aan. Ik bedoel maar: het plezier op zich dat je beleeft, is dat niet genoeg? Of eerst maar eens het afmaken van de nog liggende projecten? Zie het als opruimen;-) Ik zie het doorkijken van kranten en oude tijdschriften als opruimen, daarna kunnen ze weg!

  Ik quilt pas een jaar of 3 en de eerste kleinkinderen moeten nog komen, zal nog wel even duren. Dus ik heb nog de illusie dat ik nog voor veel mensen quilts kan/mag maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. We hebben denk ik allemaal wel eens een quilt dip. Heel normaal en meestal van tijdelijke aard. Misschien heeft de hele Corona tijd nu meer invloed op je en op het plezier in quilten. Ik bemerkte bij mezelf dat ik er weer veel meer plezier in had toen we eenmaal weer bij elkaar kwamen als Bee. Op gepast afstand, maar met het plezier van het samen delen en creatief bezig zijn. Ik hoop dat jullie ook weer snel bij elkaar kunnen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Herkenbaar hoor. Daarom maak ik nu tijdelijk een stuk of wat mondkapjes en ander spul.
  Misschien is het een tijdelijke quiltdip. 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jaa... ik herken het helemaal!! "Moet" er nu één afmaken voor kleindochter in Frankrijk... vakantie daar... in mijn dip ben ik gaan borduren, haken, breien... en opeens komt het dan terug... en anders blijft het een poosje weg... zou nog niks weg doen... dip komt en dip gaat... is mijn ervaring...

  BeantwoordenVerwijderen