7 september 2020

En er weer uit...

Na mijn vorige blogje kreeg ik zulke leuke en positieve reactie's met goede argumenten, waardoor de quiltdip verdween. 

Dus geen gemekker meer, fijn verder met waar ik mee bezig was.

De zomer ligt achter ons, we zijn thuis geweest en ook er op uit geweest. 

Een prima zomer waarin het werk echt losgelaten kon worden en we van dag tot dag leefden. Bezoekjes aan quiltwinkels hoorde daar ook bij. Natuurlijk een keer naar Zutphen. 

Wat zijn er toch veel mooie stoffen, deze heb ik uitgekozen:


Deze stoffen zijn vooral van Christopher Wilson Tate. Ik hoop dat de quiltdagen in Amersfoort in november door mogen gaan zodat ik meer van zijn quilts kan zien.

En in het hoge noorden naar de winkel van de Frottende Freule geweest, ook zo'n heerlijke winkel! Met een gezellig ontvangst en heel veel mooie stoffen. Vooral de zwart/beige toile vind ik erg mooi. ( links boven op het stapeltje)


Het pakketje dat ik kreeg, met alles voor een speldenkussen, heb ik daarna gemaakt.

Die bezoekjes dragen ook bij aan geïnspireerd weer verder gaan.


Naar aanleiding van het boek van Sue Ross ben ik zelf wat gaan appliqueren. 


Niet precies het patroon volgen, maar in de geest van het patroon appliqueren. Ik vind het heerlijk om gewoon zelf wat te rommelen en verschillende ideeën bij elkaar te voegen.Gebruikt Sue in bovenstaande quilt bijvoorbeeld in het midden een voorbedrukte stof, ik heb zelf een boeket geappliqueerd. 


Eerst 4 fat-quarters aan elkaar genaaid en daarop een vijfde fat-quarter genaaid. Allen met het bekende pin dot motief. 

Daarop heb ik het bloemenboeket geappliqueerd. Opgebouwd uit verschillende bloemenstofjes. De bloemenstoffen van o.a. Di Ford lenen zich daar ook goed voor.

Ook de rand er om het boeket heen is een vrije invulling van afbeeldingen van stofjes die ik al in huis had. Een beetje schuiven totdat het in evenwicht is. 

Ik had nog wat hexagonbloemen liggen, dus die konden er ook mooi op.De rand daar omheen is in nu wording. Ik ben van plan om weesblokken te gaan gebruiken. Zo wordt het niet voorspelbare en afwisselende top.


Halverwege de zomervakantie kwam er een postpakket van Aljona Patchwork uit Schagen. 

2 Tops die prachtig waren gedubbeld en doorgequilt. 

Zo goed als af.

De Coverlet 1718 is helemaal doorgequilt. Daar moet ik alleen nog een binding om heen naaien.

De Sutton Grange is 'easy in the ditch' gequilt. Dat wil zeggen dat de belangrijkste naden doorgequilt zijn en de quilt nu stevig gedubbeld is. Aan mij de leuke taak kom komende winter de rest te gaan quilten. 

Om de patroontjes, om de bloemetjes..... Een fijn werkje voor lange avonden.


Ik heb ze maar even op de grond gelegd voor het overzicht. 
Poes kwam ook kijken. (tuurlijk!)

Hè, fijn om weer even bij te praten. 
School is weer begonnen, het 'gewone' leven is er weer in kale vorm ( want we blijven voorzichtig) en quilten is weer helemaal 'mijn ding'.

Love the process,

Betsy9 opmerkingen:

 1. Wat een gezellige blog Betsy! Geweldig mooi wordt je nieuwe project, hopelijk breng je het mee aan het einde van de maand Bee.
  Succes met het nieuwe schooljaar!🤗

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gezellige blog Betsy! Geweldig mooi wordt je nieuwe project, hopelijk breng je het mee aan het einde van de maand Bee.
  Succes met het nieuwe schooljaar!🤗

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat de zin in quilten weer terug is door de positieve reacties die je kreeg. Zo zie je maar dat we elkaar tot steun kunnen zijn tijdens een dipje.
  Heerlijk nieuwe lapjes gekocht, en nu ben je lekker aan het "rommelen" geslagen.
  Altijd leuk om je eigen ding te doen.
  Wat prachtig is je quilt geworden (met poes) de puntjes op de i zetten en dan is ie af.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gezellig blogje en fijn dat de zin er weer is. Al snap ik het heel goed ik heb zelf ook dat dipje gehad ( hoop gehad) maar nu gaat het steeds weer beter ,je ruimt eens wat op en komt van alles tegen dat geeft toch bepaalde kriebels ha ha Ik wens jou veel succes met het doorpitten volgens mij het saaiste werkje dat er is, al denken de quiltmensen daar heel anders over Groet Albèrtje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat leuk dat je met Sue Ross aan de slag bent gegaan. Leuk boek vol inspiratie. En daar kun je een heel scala aan diverse stofjes in kwijt. Echt een uitdaging! Heerlijk je coverlet terug in huis, vast prachtig gequilt. Geniet van je kunstwerk. Hartelijke groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ziet dat 'Sue Ross' project er leuk uit. En wat zijn die gequilte quilts toch mooi, daar kun je van genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ziet dat 'Sue Ross' project er leuk uit. En wat zijn die gequilte quilts toch mooi, daar kun je van genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat goed Betsy, de vakantie heeft je zo te lezen en zien goed gedaan. Nieuwe lapjes en inspiratie. En een mooie quilt die bijna af is. Fijn dat je uit de quiltdip bent en weer plezier hebt in het spelen met de lapjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat wordt de Sue quilt prachtig. Leuk om het op je eigen wijze te doen. En wat handig dat je de quilts voor een deel liet doorquilten. Zo maak je ze lekker zelf op je eigen manier af.

  BeantwoordenVerwijderen