9 maart 2020

Onder het stof vandaan...

Veel te lang geleden geblogd, soms ook met het idee er maar mee te stoppen, maar als ik dan merk dat ik zelf met plezier een blog van een ander lees, krijg ik weer zin er zelf maar weer eens mee te beginnen.

Het voert te ver om alles uit het afgelopen jaar nu op te gaan schrijven. 
Daarom begin ik in het nu, wat ik nu aan het maken ben en mogelijk komen werkjes uit de afgelopen tijd nog eens aan bod.
Op dit moment werk ik aan de quilt van Kim Maclean: Animal Album.
Alleen maar appliqueren. Echt heerlijk!
Sinds ik nog de opfriscursus bij quiltstudio het Gooi heb gedaan (appliqueren op 5 manieren) ben ik helemaal van het needle-turnen. Kleine stukje doe ik nog met H250, maar alles wat maar iets groter is dan een cent, gebeurt met needle-turn. Geen gedoe met los knippen van de achterkantstof om freezer papiertjes er uit te frommelen, waardoor de stof zo lelijk kon rafelen. Nee, gewoon soepel wat appliqueren en klaar!

De blokken van deze quilt zijn enorm:18 inch. Elk blok bestaat uit een midden tafereel met daarom 12 kleine afbeeldingen en in de hoeken een cirkel.
Ik had nog 8 meter grijze stof (van een eerder project wat niet wat werd) en dat heb ik verknipt tot de achtergrond voor deze quilt. 
Het kwam maar net uit: maar 2 kleine blokken zijn opgebouwd uit 2 stukjes, maar die naad verdwijnt wel onder de applicatie. 
Ik gebruik voor deze quilt de stoffenserie van Edyta Sitar: Crystal Farm. 


Ooit online gekocht bij de Quiltster. Omdat het, toen ik aan de amimal album quilt begon, wat weinig leek, heb ik in Leur nog wat bijgekocht. Ik heb nu een bak vol applicatiestof, dus hopelijk genoeg. Ik heb trouwens ook wat stoffen van Edyta uit eerdere series van haar en die blenden mooi. Dus die gebruik ik ook.

Dit is de opbrengst tot nu toe:
 het blok met de ganzen

 de insecten

 de varkens

de poezen ( nog niet helemaal af)
.


En 2 hoekblokken

Ik vind de stoffen van Edyta erg mooi, ben er wel fan van. 

Haar nieuwe serie Superbloom heb ik ook onlangs bij de Quiltster besteld. 
Ik heb nog echt geen idee waarvoor ik het ga gebruiken, het is gewoon leuk om naar te kijken.Afgelopen zaterdag mocht ik jarig zijn. Mijn dochter woont in een klein dorp bij Culemborg, zij verraste mij met mooie stoffen van atelier fatquarters.nl 
Blij mee!


En nu weer verder. 
Met quilten en met bloggen. 
En vooral plezier hebben in het proces om iets te maken.

Betsy

10 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je weer gaat bloggen.Wat een geweldige quilt is de Animal Album quilt en je stofjes zijn prachtig.Groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn datje weer blogt, en je blokken zijn super.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Betsy, wat leuk dat je weer aan het bloggen geslagen bent. Indd geniet ik er erg van. Ik ben echt niet van t appliceren dus deze quilt zal ik nooit gaan maken, maar vindt je stofkeuze erg mooi. Succes met je quilt en lees graag mee. Gr. Johanna

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo Betsy, dat werd inderdaad weer tijd voor een blogverhaaltje haha!
  Jammer hoor dat je zo lang was gestopt, maar wie weet krijgen we nu weer vaak een update van je.
  Je bent aan een prachtige quilt bezig, die ook nog eens heel erg groot wordt.
  Daarvoor kan je ook heel fijn in je restjes-bakken duiken, want stofjes heb je nooit genoeg voor zo'n quilt.
  Appliqueren is inderdaad een heerlijke en afwisselende bezigheid.
  Nog gefeliciteerd met je verjaardag en een gezond jaar gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zoooooo dan is een jaar dus zo voorbij, maar leuk dat je het weer oppakt. en een mooie quilt onderhanden echt gaaf en mooie lapjes is ook een feest om naar te kijken

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Welkom terug Betsy en bij onze volgende Bee (bij jou) zou ik deze blokken graag willen bewonderen. Geniet maar lekker van de kleine steekjes zetten en de prachtige stoffen te aaien. Fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Welkom terug Betsy. Wat een prachtige blokken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gezellig dat je er weer bent. Wel een super quilt waar je aan begonnen bent. Leuk om hem in eigen kleuren te maken. Veel plezier

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wow! Beautiful, beautiful blocks. Love how your'e using your fabrics so wonderfully!

  BeantwoordenVerwijderen