16 juli 2018

Alles valt op zijn plek.

Na hectische weken is het dan nu vakantie!
Elk jaar zijn de laatste weken op school intensief met proefwerkweek en rapportvergaderingen. En daar kwam nog bij dat ik van lokaal ging verhuizen. Kasten moesten leeg, en alles moest weer een nieuwe plek krijgen. 
(of richting papiercontainer)
Het is prima gelukt! Het komende schooljaar kan goed beginnen. 

Onderwijl gebeurde hier thuis ook van alles. Nadat ons huis te koop kwam, waren daar de eerste kijkers. 
Dan kijk je ook naar je huis als door de ogen van een koper, alles was spic en span en super opgeruimd! Lege wastafels en strak gestyled.
Of het dat was wat de doorslag gaf, weet ik niet, maar ons huis was binnen een week verkocht! Terwijl de Apeldoornse woningmarkt toch niet zo oververhit is als de markt in andere delen van het land.
Het is heel voorspoedig gegaan. 
We zijn er heel dankbaar voor.


De plannen rond het nieuwe huis krijgen ook steeds meer vorm. 
Nu moet alles snel gebeuren en vakmensen hebben momenteel werk genoeg. Hopelijk gaat het lukken om een aannemer en schilder te bespreken, en anders moeten we maar gewoon verhuizen en gebeurt het later. 
Als we maar een verhuizer hebben besproken, dan komen we al een heel eind.
Tot nu toe verloopt alles heel voorspoedig, alles valt op zijn plek.
 We hebben er enorm zin in!

Van quilten kwam er soms niets en soms was er tijd en was het heerlijk om even met iets quilterigs bezig te zijn.
De ringen van de Suze en Sophie-quilt zijn allemaal geappliqueerd.

Toen kwam ik dus aan bij de sluitblokjes. Het leek mij leuk om en soort van dambord effect te maken. Maar dan niet te hard zwart/wit maar zwart met een motiefje en crème. 


Nadat ik de eerste blokjes had gemaakt ( op H250 en geregen) ben ik gaan appliqueren. Ik heb een deel af, maar toen had ik zin in afwisseling.


Nog wel even het middenblok er op gelegd. Er komt nog een donker randje tussen.
Het wordt vast leuk!


Terug naar de Sutton Grange. Daar was al een hele tijd niets aan gebeurd.
Op verschillende bees had ik wel aan de orange peel blokjes gewerkt en dat was nu al zo'n stapel dat ik die aan elkaar heb genaaid. Het ontbrak nog aan sluitcirkeltjes dus daar heb ik een stapel van gemaakt.


  Ik denk veel te veel..... De tweede rij zit nu aan de quilt. De 3e rij is af maar moet nog aangezet worden. 
Van de 4e rij is er nog niets.


Soms droom ik van een volgende quilt maar dat is nu niet handig. Ten eerste ben ik met twee grote quilts bezig en ten tweede is het beter om daarmee te wachten tot na de verhuizing. Eerst maar eens een quiltkamer gaan inrichten.....
Het voornemen is te verhuizen in het begin van oktober. En naast het schoolwerk zal het een drukke tijd worden. Toch is het vooral heel leuk en daar verheug ik mij op!

Maar nu eerst vakantie, en ook al heb ik niet echt iets nodig, 
een quiltwinkel bezoeken is altijd leuk. 
En in Augustus een paar weken naar Frankrijk. Een quiltwerkje gaat mee...

Love the process,
Betsy

17 opmerkingen:

 1. Wat ben je mooie dingen aan het maken! Spannende vooruitzichten een verhuizing, druk maar leuk! Eerst nog maar even genieten van de vrije tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige quilts ben je bezig. De ringen zien er mooi uit en die cirkeltjes die je gemaakt heb zijn zo lief! Niet weggooien als je ze over hebt.
  Heerlijk dat alles zo snel gegaan is met de verkoop. Oktober lijkt nog ver weg, maar de tijd gaat snel.
  Fijn dat je daar wel een eigen quiltkamer krijgt, heel belangrijk toch?
  Fijne vakantie gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ook in t nieuwe huis heb ik een quiltkamer. Kleiner dan nu, maar groot genoeg!

   Verwijderen
 3. Fijn dat alles zo vlot gaat met het huis. Nu fijn plannen maken. Mooie projecten heb je onder handen. Goede zomer gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wwat ben je met mooie quilts bezig. Geweldig en wat fijn dat jullie huis zo snel is verkocht. Fijne vakantie en veel quiltplezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat je huis zo snel verkocht is, is weer een zorg minder. Verhuizen geeft al zorgen genoeg. Ook nog op school verhuisd, stond zeker in de sterren dit jaar. :) Je quilts worden mooi, geniet lekker van je vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, we schudden de boel eens goed op! Vakantiehuis verkocht, huidige huis idem. En nieuw huis gekocht. En ook nog naar nieuw lokaal verhuisd, never a dull moment.;)

   Verwijderen
 6. Leuke vooruitzichten, een vakantie, verhuizing en straks weer een nieuw schooljaar, met een nieuwe klas. Tussendoor wat steekjes zetten. Met 2 grote projecten heb jij je handen wel vol denk ik, want een derde is leuk, maar kost ook tijd, en je kunt je tijd maar 1 keer weggeven!
  Geniet van de zomer en zwaai, Mar

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat jullie huis zo snel verkocht is. En wat heb je toch nog veel aan quilten kunnen doen. Een fijne vakantie en succes met alle voorbereidingen.🤗

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Nu ik jou antwoord bedenk ik me dat ik echt even iets op mijn blog moet veranderen, zodat ik weer via gmail kan antwoorden. Er staat een goede uitleg bij Carin, dus dat moet ik echt even doen....

   Verwijderen
 8. Jeetje, je blog staat er al een paar dagen op, nu zie ik het pas. Beetje druk geweest. Volgende week weer gezellig bijeen, heb er zin in. En de uitleg van Carin is top, ik heb het al gedaan!
  Tot over 1 week

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk Betsy, al die plannen. En uit ervaring weet ik dat bij verhuizen het quilten op een laag pitje komt, maar dan... Alvast een fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Hier op vakantie zet ik hexagonnen aan elkaar. Dat gaat prima met de warmte. Ja, door het verhuizen is er minder tijd voor quilten. Maar op een andere manier, samen met een interieurstyliste, flink bezig geweest met kleur voor wand, vloer en raambekleding. Ook erg leuk! Groetjes, Betsy

   Verwijderen